Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξέφυγε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρωί της Τρίτης, ο οποίος απείλησε την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τη φράση «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» τον στίχο, δηλαδή, τραγουδιού του 1974 που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η δήλωση έγινε με αφορμή την ενημέρωση για το ταξίδι που θα κάνει σε βαλκανικές χώρες, με τον Ερντογάν να σημειώνει σχετικά με το «“κλείδωμα” από τα ραντάρ των S-300» ότι οι συνομιλίες της Άγκυρας με το ΝΑΤΟ συνεχίζονται και πρόσθεσε: «Η ευαισθησία μας συνεχίζεται. Η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει απειλήσει και πάλι την Ελλάδα με την ίδια φράση, όταν προ ημερών, μιλώντας στη μεγαλύτερη τεχνολογική εκδήλωση της Τουρκίας, το Teknofest, στην επαρχία της Σαμψούντας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. «Ελλάδα, κοίτα την ιστορία, πήγαινε πίσω στο χρόνο – αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ.Έχουμε ένα πράγμα να πούμε στην Ελλάδα: Θυμηθείτε τη Σμύρνη», είχε πει ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν προειδοποίησε την Ελλάδα, λέγοντας ότι η «κατοχή» των νησιών του Αιγαίου από την Αθήνα «δεν μας δεσμεύει». «Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Όπως λέμε, έτσι ξαφνικά, μπορούμε να έρθουμε από την μία μέρα στην άλλη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA