ΔΙΕΘΝΗ
24/09/2022 07:48

Ιράν: Ετοιμος να παρέχει δορυφορικό ίντερνετ ο Ελον Μασκ - Οι κυρώσεις που πρέπει να αρθούν

Ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η SρaceX σκοπεύει να ζητήσει να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ώστε να προσφέρει στο Ιράν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω δορυφόρων Starlink

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιράν: Ετοιμος να παρέχει δορυφορικό ίντερνετ ο Ελον Μασκ - Οι κυρώσεις που πρέπει να αρθούν
Ο Έλον Μασκ (πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Ανάγνωση:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά στη χαλάρωση των κυρώσεων στις υπηρεσίες διαδικτύου στο Ιράν, μία κίνηση που αποσκοπεί στην «υποστήριξη της ελεύθερης ροής πληροφοριών» για τους Ιρανούς εν μέσω εκτεταμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση λόγω «απρεπούς ένδυσης» - η αστυνομία ηθών έκρινε ότι δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα.

Διαβάστε ακόμη: Δέσποινα Μοιραράκη: Θα με έβαζαν φυλακή στο Ιράν επειδή φαινόταν η φράντζα

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε την Παρασκευή, ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στις ιρανικές αρχές που «έπνιξαν» την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα για να διαταράξουν τις διαδηλώσεις και «να εμποδίσουν τον κόσμο να παρακολουθήσει τη βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλωτών».

Σε αυτό το κλίμα, ο Έλον Μασκ ανέφερε ότι η εταιρεία SρaceX σκοπεύει να ζητήσει να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, ώστε να προσφέρει στο Ιράν υπηρεσίες σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω του συστήματος δορυφόρων Starlink, το οποίο αξιοποιήθηκε και στην Ουκρανία για να οργανωθεί η αντίσταση στη Ρωσία. Ο Έλον Μασκ είχε ήδη δηλώσει τη Δευτέρα ότι η εταιρεία του ήθελε να παρέχει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink στο Ιράν και θα ζητούσε εξαίρεση από τις κυρώσεις. Ήδη παρέχονται υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΡΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΗΠΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ