Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος της Μαχσά Αμινί στο Ιράν που συνελήφθη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της έχει προκαλέσει οργή στις γυναίκες που διαδηλώνουν και έφτασαν στο σημείο να κόβουν τα μαλλιά τους. Η Δέσποινα Μοιραράκη μοιράστηκε τη δική της εμπειρία όταν βρέθηκε στην Τεχεράνη και συνελήφθη από την αστυνομία ηθών επειδή φαινόταν η φράντζα της κάτω από τη μαντίλα! 

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Τιμωρία με σύλληψη για τη δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί

«Η θέση της γυναίκας σε αυτό το καθεστώς είναι υποδεέστερη και είμαστε υποχρεωμένες να φορούμε τσαντόρ και μαντίλα. Ο θρησκευτικός νόμος σε μουσουλμανικές χώρες προστατεύει να μην φαίνεται η επιδερμίδα» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η Δέσποινα Μοιραράκη. Οπως ανέφερε, την εποχή που βρέθηκε για τη δουλειά της στην Τεχεράνη είχε «μια πολύ μεγάλη φράντζα» και «εγώ δεν το είχα συνειδητοποιήσει αλλά φαινόταν ελάχιστα το μαλλί μου. Ηρθαν γυναίκες αστυνομικοί επειδή η γυναίκα δεν μπορεί να συναλλάσετε με τον άνδρα, μου μίλησαν περσικά, προσπαθούσα να μιλήσω αγγλικά. Εκαναν πως δεν καταλαβαίνουν για να επιβάλουν την τρομοκρατία. Με οδήγησαν στο τμήμα και αν ο Πέρσης μεγαλοεπιχειρηματίας, ο συνεργάτης μου, δεν έλεγε πως είμαι επιχειρηματίας δεν ξέρω που θα είχα καταλήξει». 

Η Δέσποινα Μοιραράκη έμεινε στο αστυνομικό τμήμα «ένα ολόκληρο απόγευμα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τρομοκρατήθηκα. Εκείνες οι γυναίκες ήταν πολύ απότομες. Μου μιλούσαν φαρσί και με είχαν σε μία γωνία. Ηρθε μετά ο Πέρσης, μίλησε περσικά. Μου εξήγησε ότι έκανα μεγάλο αδίκημα επειδή φαινόταν η φράντζα και γι αυτό έπρεπε να τιμωρηθώ και να οδηγηθώ στο δικαστήριο. Μου εξήγησαν ότι μπορεί να είχα ποινή έως και έναν χρόνο». Η Δέσποινα Μοιραράκη κατέληξε λέγοντας πως «και σε ένα ξενοδοχείο να πας δεν μπορείς να καθίσεις μαζί με τους άνδρες. Η θέση της γυναίκας είναι υποδεέστερη». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA