Μενού
  • Α-
  • Α+

Μουδιασμένη είναι η κοινή γνώμη από την φρικιαστική κι άνανδρη επίθεση ενός Ρώσου φασίστα σε σχολείο στο Ιζένσκ της Μόσχας. Ο δράστης που φορούσε μια μπλούζα με το σύμβολο του ναζισμού, τη σβάστικα, στέρησε τη ζωή σε 17 άτομα, εκ των οποίων οι 11 ήταν παιδιά και τραυμάτισε άλλους 24. Στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται έξω από το σημείο όπου έλαβε χώρα το μακελειό, προκειμένου να αφήσουν μερικά λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, ενώ μαθητές και δάσκαλοι που επέζησαν της επίθεσης βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, μην μπορώντας να πιστέψουν τι συνέβη.

Οπως αναφέρουν οι ρωσικές αστυνομικές Αρχές, ο δράστης ήταν περίπου 30 χρονών και λεγόταν Αρτέμ Καζάντσεβ. Στο παρελθόν φέρεται να είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.  Στην κατοχή του βρέθηκαν 2 πιστόλια και βαρύς οπλισμός. Πριν εισβάλει στις σχολικές αίθουσες, σκότωσε εν ψυχρώ δύο φύλακες του σχολείου και έπειτα άνοιξε πυρ κατά πάντων αδιαφορώντας για το νεαρό της ηλικίας των θυμάτων του. Οι Αρχές σημειώνουν ότι ο δράστης ήταν κάποτε μαθητής του σχολείου.

Οι έρευνες για το αιματηρό περιστατικό που συγκλόνισε τη χώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι αρμόδιοι εστιάζουν στις επαφές του 30χρονου και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν συνδεδεμένος με κάποια άλλη νεοναζιστική ομάδα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «θρηνεί βαθύτατα» και περιέγραψε το συμβάν ως μια «τρομοκρατική ενέργεια από ένα άτομο που ανήκει σίγουρα σε νεοναζιστικό οργανισμό ή γκρουπ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA