Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάποτε ήταν μέντορας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τώρα είναι θανάσιμος εχθρός του. Ο 84χρονος Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην ιμάμης στην Τουρκία που κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο ως ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος το 2016, μίλησε αποκλειστικά στον Alpha, χλευάζοντας τις απειλές που εκτοξεύει η Αγκυρα για επίθεση στο Αιγαίο. «Λέει ανοησίες ότι θα πάει στα νησιά, θα κάνει έφοδο, θα κάνει κατάληψη. Όλοι πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους», αναφέρει χαρακτηριστικά εξόριστος στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Διαβάστε ακόμη: Ενοπλές Δυνάμεις: Οι 3 ασκήσεις στο Αιγαίο που «δένουν χειροπόδαρα» τον Ερντογάν

«Κάποιοι δουλεύουν σκληρά για να χαλάσουν την ατμόσφαιρα και να θολώσουν τα νερά. Οι δικοί μας συμπεριφέρονται λες και είναι μεθυσμένοι. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένας πυλώνας για την ανάπτυξη όλων των πολιτισμών του κόσμου. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που φιλοξένησε τόσους πολλούς ανθρώπους. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό και πρέπει να αναγνωριστεί από όλους», επισημαίνει, χωρίς όμως να παραλείπει να ευχαριστεί την χώρα μας για την φιλοξενία που έδειξε σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, σε αντίθεση με την Τουρκία.

Ο Γκιουλέν ήταν σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέχρι το 2013, μέχρι τις κατηγορίες για εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς στην Τουρκία. Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι κρύβεται πίσω από τις έρευνες για τη διαφθορά. Η τουρκική κυβέρνηση τον έχει χαρακτηρίσει ως τον πλέον καταζητούμενο τρομοκράτη και τον κατηγορεί ότι ηγείται της λεγόμενης γκιουλενικής τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως περιγράφεται το κίνημά του. Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του από τουρκικό δικαστήριο.Ο ίδιος έχει αυτοεξοριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πλέον κατοικεί στο Σέιλορσμπουργκ της Πενσυλβάνια. Η Τουρκία ζητά την έκδοσή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA