Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστός και ως... Mister Doom, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ίδιο «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει». Μιλώντας στο Spiegel ο Ρουμπινί υποστήριξε πως «οι σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας ανησυχούν για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας και του Ιράν και του Ισραήλ που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης. Και μόλις σήμερα το πρωί διάβασα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει από την Κίνα να επιτεθεί στην Ταϊβάν σύντομα. Ειλικρινά, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ουσιαστικά ξεκινήσει, σίγουρα στην Ουκρανία και στον κυβερνοχώρο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι δημοκρατίες είναι εύθραυστες όταν υπάρχουν μεγάλα σοκ. Υπάρχει πάντα κάποιος “σκληρός άνδρας” τότε, που λέει “θα σώσω τη χώρα” και κατηγορεί για όλα τους ξένους. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πούτιν με την Ουκρανία. Ο Ερντογάν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την Ελλάδα του χρόνου και να προσπαθήσει να δημιουργήσει κρίση, γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει τις εκλογές».

Επίσης, αναφέρθηκε στις ΗΠΑ και είπε ότι «εάν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ξανά υποψήφιος και χάσει τις εκλογές, θα μπορούσε να καλέσει ανοιχτά τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο αυτή τη φορά. Θα μπορούσαμε να δούμε βία και έναν πραγματικό εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ. Στη Γερμανία, τα πράγματα φαίνονται συγκριτικά καλά προς το παρόν. Τι γίνεται όμως αν τα πράγματα πάνε στραβά οικονομικά και ο κόσμος ψηφίσει περισσότερο τη δεξιά αντιπολίτευση;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA