Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Έλον Μασκ που επικαλείται τόσους μήνες την ελευθερία λόγου στο Twitter, επέτρεψε την εμφάνιση δεκάδων χιλιάδων ρατσιστικών, ομορφοβικών, αντισημιτικών και φιλοναζιστικών αναρτήσεων στην πλατφόρμα. Πλέον, κατάλαβε ότι το ποτήρι ξεχείλισε με τον Κάνιε Γουέστ, που εμφανίστηκε σε εκπομπή και έπλεξε το εγκώμιο του Χίτλερ και των Ναζί. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, αποφάσισε, λοιπόν να τον μπλοκάρει! Και είναι η πρώτη φορά που το κάνει από τότε που ανέλαβε καθήκοντα. 

Διαβάστε ακόμη: Κάνιε Γουέστ: Νέο παραλήρημα υπέρ του Χίτλερ και των Ναζί - Ανάγκασε τον παρουσιαστή να τον «μαζέψει» 

Ο Αμερικανός σταρ προκάλεσε με ανάρτηση που απεικόνιζε έναν συνδυασμό της σβάστικας με το Άστρο του Δαυίδ. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επαινέσει τον Αδόλφο Χίτλερ και τους ναζί σε συνέντευξη. Ο Γουέστ είχε ξανά αποκλειστεί στο παρελθόν από το Twitter για αντισημτικά σχόλια. Επανήλθε με απόφαση του νέου ιδιοκτήτη του μέσου, Έλον Μασκ, στις 21 Νοεμβρίου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στη συνέχεια ο Μασκ του απάντησε για τη φωτογραφία πως «αυτό δεν πειράζει», ενώ για τη διαγραμμένη ανάρτηση με τη σβάστικα του έγραψε: «Αυτό πειράζει». Ακολούθως, ο ράπερ πέρασε στην πλατφόρμα Truth Social, που ξεκίνησε από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου άρχισε να δημοσιεύει γραπτά μηνύματα που υποτίθεται ότι του έστειλε ο Μασκ προσπαθώντας να πιάσει κουβέντα μαζί του για το tweet. «Συγγνώμη, αλλά το παράκανες. Αυτό δεν είναι αγάπη» του απάντησε ο Μασκ. «Ποιος σε όρισε δικαστή;» τον ρώτησε ο Γουέστ και έκανε share ένα screenshot από το λογαριασμό του στο Twitter που δείχνει ότι του είχε απαγορευτεί να στέλνει tweet για 12 ώρες για παραβίαση των κανόνων της πλατφόρμας.  Ο Μασκ επιβεβαίωσε. «Εκανα ό, τι καλύτερο μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί» έγραψε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA