Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 27χρονος που ήταν μεταξύ των επτά συλληφθέντων στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στις 20 Ιανουαρίου.
Για την ποινική μεταχείριση του 27χρονου, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλοκή σε επίθεση στο κοινωνικό στέκι Φαβέλα στον Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος του ναζιστικού μορφώματος «Απέλλα» είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του.
Σύμφωνα με το σημερινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, θέση που είχε εκφράσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας, διαφωνώντας με τον ανακριτή.
Οι άλλοι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στα επεισόδια στον χώρο της Βουλής έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.
Η δικογραφία για τους επτά κατηγορούμενους περιλαμβάνει τα κακουργήματα της έκρηξης με πρόθεση, ιδίως με χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και ανθρώπινες ζωές, και της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, καθώς και πλημμελήματα όπως της απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους κ.ά.
- LIVE οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Έφτασαν στην Κύπρο «Κίμων» και «Ψαρά» - Διευκρινίσεις για τον συναγερμό
- Συναγερμός στην Τουρκία: Εξουδετερώθηκε βαλλιστικός πύραυλος του Ιράν - «Έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε»
- Jessica Belkin: Αυτή είναι η πρώτη ναυαγοσώστρια του νέου Baywatch - Ποιον ρόλο θα παίξει
- Βίντεο που κόβει την ανάσα: Η στιγμή που υποβρύχιο των ΗΠΑ ανατινάζει φρεγάτα του Ιράν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.