Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προανήγγειλε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα, όπως προαναγγέλλει με εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.

Στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ναοί ανήμερα των Θεοφανείων, αντιδρώντας στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η εγκύκλιος αναφέρει: «Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών». Σύμφωνα με την εγκύκλιο η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ’ αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β’ 1/2-1-2021)».

Διαβάστε Ακόμα 

Μαξίμου προς Εκκλησία: Υποχρέωση η εφαρμογή μέτρων προφύλαξης

«Μπαϊράκι» από την Εκκλησία: «Όχι» στα νέα κυβερνητικά μέτρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA