Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονα προβληματισμένος με το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away, εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο Open, ο κύριος Σαρηγιάννης επανέλαβε ότι βάσει του επιδημιολογικού κινδύνου θα είχε μεγάλη διαφορά και θα ήταν πιο ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 25 Ιανουαρίου.

Ο καθηγητής σημείωσε πως σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του - τα οποία, αξίζει να σημειωθεί, πως έχουν επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα - η χώρα οδεύει σε μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι τα στοιχεία δείχνουν πως θα φθάσουμε τα 1.000 κρούσματα ημερησίως στα τέλη Ιανουαρίου και τα 2.000 κρούσματα του κορονοϊού στα τέλη Φεβρουαρίου

Για τις επόμενες μία με δύο ημέρες, προέβλεψε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων εξαιτίας της αυξημένης κινητικότητας των εορτών, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει μια σταθεροποίηση, η οποία θα οφείλεται στο lockdown που βρίσκεται σε ισχύ αυτή τη στιγμή. Η χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο, θα οδηγήσει τον επόμενο μήνα στην προαναφερθείσα ραγδαία αύξηση.

Ως εκ τούτου, ο κύριος Σαρηγιάννης δήλωσε πως το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, τονίζοντας όμως πως σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «ακορντεόν» αναγκαστικά ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμεπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA