Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε πως είναι αξιοσημείωτη η σταθερή άνοδος των κρουσμάτων στην Αττική, δυτικά και κεντρικά.

Γενικά παρατηρείται μία σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα που παρουσιάζει καλή εικόνα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου. «Γνωρίζουμε ότι αυτή η ιστορία θα τραβήξει», σχολίασε.

Έκανε λόγο για «μικρή αλλά σημαντική μείωση» στον αριθμό των διασωληνωμένων και προειδοποίησε πως αναμένεται αύξηση στην Αττική.

«Ένα είναι το μεγάλο στοίχημα, η διατήρηση χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου τον χειμώνα», επεσήμανε.

Η κυρία Παπαευαγγέλου είπε πως «περιμένουμε τα κρούσματα των γιορτών» και χαρακτήρισε ανησυχητική την αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες.

«Ο αόρατος εχθρός θα μεταδοθεί μέσω των οικογενειών σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο», τόνισε.

«Γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση μιας πανδημίας, ιδιαίτερα τον χειμώνα» είπε μεταξύ άλλων.

«Το σχολείο το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά»

«Το ασφαλέστερο μέρος για τα παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον που έχει μέτρα προστασίας» τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία θα γίνεται σταδιακά και θα συνεχίσουν να ισχύουν όλοι οι κανόνες που είχαμε συστήσει από τον Σεπτέμβριο.

«Ανησυχούμε για τις όποιες επιπτώσεις θα έχει υπερμετάδοση στις γιορτές» και η Επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.