Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάνοντας λόγο για «επιτακτική ανάγκη» η αγορά να συμβαδίσει με τη νόσο και να λειτουργεί παράλληλα με αυτή, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, ανακοίνωσε σήμερα πως υπάρχουν ήδη εισηγήσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κύριος Σταμπουλίδης ανέφερε ότι το σχέδιο που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή αφορά καταστήματα που παραδοσιακά κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους την περίοδο των εκπτώσεων - η οποία ήδη ξεκίνησε χθες - και συγκεκριμένα τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας.

Διευκρίνισε, μάλιστα, πως οι καταναλωτές θα μπορούν να προχωρήσουν στις αγορές τους με τη μέθοδο «click in shop», δηλαδή έπειτα από ραντεβού, αλλά με δυνατότητα δοκιμής στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Σημειώνεται πως, για την ώρα, μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για διατυπωμένες προτάσεις, καθώς η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως συζητηθεί από την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Ο κύριος Σταμπουλίδης συμπλήρωσε, τέλος, πως υπάρχει πρόταση από την πλευρά του υπουργείου για να λειτουργήσει όλη η αγορά, οριζόντια, με τους απαραίτητους κανόνες, αφού έχει αποδειχθεί πως όταν τα μέτρα τηρούνται δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA