Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα βρεθεί, σήμερα, Τετάρτη (20/1), στις 9:00 το πρωί, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία καλείται να καταθέσει για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου περί σεξουαλικής κακοποίησης που δέχθηκε το 1998 από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει για την υπόθεση.

Παρότι έχει παρέλθει ο χρόνος για ποινική αξιολόγηση της πράξης του φερόμενου δράστη, όποιο κι αν είναι το αδίκημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας που καταγγέλλεται, καθώς ο χρόνος παραγραφής είτε για ασέλγεια είτε για βιασμό ανέρχεται στα 15 χρόνια, η έρευνα της Εισαγγελίας ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για καταγγελίες αθλητριών και αθλητών, που υπέστησαν σεξουαλικά βίαιες συμπεριφορές από πρόσωπα που ο ρόλος τους ήταν κομβικής σημασίας για την επαγγελματική πορεία τους, σε χρόνο που δεν θα έχει παρέλθει παραγραφή και επομένως θα μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά.

Με την κλήση της κυρίας Μπεκατώρου από τον εισαγγελέα ανοίγει η επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών της, καθώς η Ολυμπιονίκης καλείται να καταθέσει αναλυτικά για την υπόθεση.

Μάλιστα με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Βασίλης Πλιώτας, προέτρεψε  με σχετική εγκύκλιό τους εισαγγελείς όλης της χώρας, να παρεμβαίνουν τάχιστα ακόμη και με ελάχιστα στοιχεία στις περιπτώσεις που καταγγέλλονται εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, της τιμής και της αξιοπρέπειας ή εγκλήματα που στρέφονται κατά ανηλίκων και ταυτίζονται με την ομαλή σεξουαλική ανάπτυξη αυτών.

Διαβάστε Ακόμα:

Οργή για ντροπιαστικές αναρτήσεις δημοτικής συμβούλου: Επιρρίπτει ευθύνες στην Μπεκατώρου

Μπεκατώρου για βιασμό: Δεν μπορούσα να το πω νωρίτερα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA