Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Πιερρακάκης απέρριψε κάθε σενάριο για κόφτη στα sms, καθώς, όπως εξήγησε, τα μηνύματα λειτουργούν ως ισοδύναμο μέτρο με την έγγραφη βεβαίωση, ενώ παράλληλα το σύστημα έχει προγραμματιστεί να δουλεύει με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιβεβαίωσε πως βρίσκεται «στο τραπέζι» η λειτουργία εφαρμογής, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους:

«Μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanalotis, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε o κύριος Πιερρακάκης, την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, η αύξηση των SMS ήταν «σχετικά λελογισμένη», που υπολογίζεται στο 13%.

«Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 sms την ημέρα», δήλωσε ο υπουργός. 

Σημειώνεται πως μετά τις απίστευτες εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης υποστήριξε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για να ελέγχεται ο χρόνος που οι πολίτες κάνουν τα ψώνια τους.

Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο τα ραντεβού για εμβολιασμό

Σχετικά με την πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, ο κύριος Πιερρακάκης τόνισε ότι έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση, ενώ διαρκώς προστίθενται νέες εγγραφές και ραντεβού.

Ωστόσο, ο υπουργός δεν έκανε καμία πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δεδομένου ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.