Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρεται στην προηγούμενη δημοσίευσή του, όπου είχε προειδοποιήσει για «ψύχος-τέρας» το Σαββατοκύριακο.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο για έναν πολύ ισχυρό χιονιά διαρκείας, ο οποίος θα ντύσει στα λευκά μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Μάλιστα όπως σημειώνει το ψύχος θα έχει διάρκεια περίπου μία εβδομάδα και ενημερώνει τους αγρότες, τους πολίτες, τον κρατικό μηχανισμό καθώς και τους δήμους για το ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ώστε ν’ αποφευχθούν τα προβλήματα.

Τέλος χαριτολογώντας αναφέρει ότι η κακοκαιρία «Μήδεια», όπως ονομάστηκε, θα έπρεπε να ονομαστεί «Καλλιάνος», καθώς όπως λέει «οι πιθανότητες για χιόνια στο κέντρο της Αθήνας θα ήταν πολύ αυξημένες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:

«ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ "ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ"

Μετά από πολλά χρόνια, έρχεται ένας πολύ ισχυρός χιονιάς διαρκείας που θα ντύσει στα λευκά μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Αύριο Πέμπτη θα σας δώσω τα πλήρη στοιχεία της κακοκαιρίας γιατί θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη 24 ώρες (όπως σας είχα πει) μέχρι να εναρμονιστούν όλα τα προγνωστικά μοντέλα σε ένα σενάριο.

Πάντως, καλό θα είναι, επειδή το ψύχος θα έχει διάρκεια περίπου μια εβδομάδα (από το Σάββατο μέχρι και την επόμενη Παρασκευή), να λάβετε τα μέτρα σας :

  • Οι αγρότες να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από το χιόνια και τον ισχυρό παγετό
  • Τα νοικοκυριά να προμηθευτούν ξύλα για το τζάκι και πετρέλαιο
  • Ο κρατικός μηχανισμός από το Σάββατο να είναι ξάγρυπνος
  • Οπωσδήποτε θα χρειαστούν αλυσίδες για τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (και κατά τόπους και στα πεδινά)
  • Προσοχή, οι δήμοι να μεριμνήσουν για τους άστεγους και τα αδέσποτα. Ξέρω έχουμε μπροστά μας την πανδημία αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες ή κλειστά γυμναστήρια ώστε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους.

ΥΓ : Κανονικά, αυτή η κακοκαιρία που έρχεται, πρέπει να ονομαστεί «Καλλιάνος» διότι σας είχα πει εδώ και πολύ καιρό ότι θα την ονόμαζα έτσι εφόσον οι πιθανότητες για χιόνια στο κέντρο της Αθήνας θα ήταν πολύ αυξημένες.

Βέβαια, χιουμοριστικά το λέω, διότι υπεύθυνο για τις ονομασίες των κακοκαιριών είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Τα λέμε αύριο με την τελική πρόγνωση μιας κακοκαιρίας βγαλμένης από τα παλιά (αν δεν αλλάξει κάτι)».

Διαβάστε Ακόμα:

Η προειδοποίηση Μαρουσάκη για το «Aegean lake effect» - Τι προβλέπει για τα χιόνια στην Αττική

«Καμπανάκι» από Μαρουσάκη: Έρχεται χιονιάς που θα θυμίζει τον Μάρτιο του 1987

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA