Την παράταση του lockdownστην Αττική για άλλη μία εβδομάδα, μέχρι και 8 Μαρτίου δηλαδή, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Όσον αφορά στα μέτρα που θα ισχύουν μετά και την παράταση, δεν αλλάζει τίποτα και παραμένουν ίδια, ενώ στο ίδιο καθεστώς θα παραμείνουν για ακόμη επτά ημέρες και Κάλυμνος, Εύοσμος Θεσσαλονίκης, Αχαΐα, Αρκαδία και Εύβοια (πλην Σκύρου).
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε ειδική μνεία στην επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στον Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα ενεργά κρούσματα από 721 εκτοξεύθηκαν σε 1.302.
Έκκληση απεύθυνε και προς τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων προστασίας με αυξητική τάση 24%.
Οι νέες «κόκκινες περιοχές»
Παράλληλα, δέκα περιοχές της χώρας μας εισέρχονται στο «κόκκινο» καθώς τα ενεργά τους κρούσματα έχουν αυξηθεί με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχία.
Αυτές οι περιοχές είναι οι ακόλουθες:
- Λευκάδα (εξαίρεση Δήμος Μεγανησίου)
- Θεσπρωτία
- Σύρος
- Σάμος
- Δήμος Αρταίων
- Διδυμότειχο
- Δήμος Λοκρών
- Αμφιλοχία
- Ηράκλειο
- Κόρινθος
Νέα μέτρα για τα χερσαία σύνορα
Ταυτόχρονα, ο κ. Χσρδαλιάς ανακοίνωσε και νέα μέτρα στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων που θα ισχύσουν από την 1η έως τις 15 Μαρτίου.
- Το ωράριο διέλευσης θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και όχι μέχρι τις 11 το βράδυ όπως ίσχυε. Στο μέτρο συμπεριλαμβάνεται και η διέλευση φορτηγών.
- Το όριο ατόμων που μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από τα 700 μειώνεται στα 400.
- Υποχρεωτική χρήση rapid test για όλους τους εισερχόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.
- Υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους, εκτός των οδηγών φορτηγών.
- Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα, πλην των οδηγών φορτηγών, τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και όχι 7 που ίσχυε μέχρι τώρα.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.