Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιστορία είναι σχετικά απλή και φαίνεται από τα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών. Κατά τη διάρκεια των γενικευμένων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, μετά την πορεία, οι γνωστοί-άγνωστοι άρπαξαν έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ από το μηχανάκι, στο οποίο ήταν συνεπιβάτης, τον πέταξαν κάτω και άρχισαν να τον δέρνουν. Όλοι μαζί.

Ας κάνουμε ένα freeze frame κάπου εδώ. Άρπαξαν έναν άνθρωπο, τον έριξαν στο οδόστρωμα και άρχισαν να τον δέρνουν. Είκοσι ή τριάντα μαζί. Τον έναν. Κάποιος προβοκάτορας θα μπορούσε να πει, τάχα μου αθώα, «θα μπορούσε να έχει γίνει και αντίστροφα». Ναι, πράγματι θα μπορούσε. Αλλά δεν συνέβη. Είκοσι «δικαιωματιστές», διαμαρτυρόμενοι, ανθρωπιστές ή ό,τι στο καλό ήταν αυτοί που έκαναν αυτά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, σάπισαν στο ξύλο έναν άνθρωπο. Θα μπορούσαν να τον έχουν σκοτώσει και ευτυχώς δεν το έκαναν.

Αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν τυχαία. Δεν ήταν, επίσης, νομοτελειακά, όπως κάποιοι ίσως καλόπιστα λένε. «Η βία φέρνει βία», διαβάζω. Αλήθεια, από πού και ως πού είναι γραμμική η εξέλιξη, από πού και ως πού προκύπτει σχεδόν φυσικά και αυτονόητα ότι, αν ένας αστυνομικός ασκήσει υπέρμετρη, καταδικαστέα βία, εις βάρος ενός πολίτη, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, μπορεί στη συνέχεια ο όχλος να πάει και να σκοτώσει σχεδόν έναν αστυνομικό, ο οποίος βγήκε απλώς να κάνει τη δουλειά του;

Το ανηλεές ξύλο στον αστυνομικό έχει σαφώς φυσικούς αυτουργούς. Ας τους βρει η Αστυνομία από τα πλείστα όσα βίντεο, τα οποία οι αφελείς ανεβάζουν και μόνοι τους, ως επίδειξη ενός ανδραγαθήματος. Έχει, όμως, και ηθικούς αυτουργούς: όσους σιγοντάρουν εδώ και μέρες τις πορείες για τον Κουφοντίνα, αλλά και όσους προσπαθούν να στήσουν νέες «πλατείες» με κάθε αφορμή.

Νομίζουν κάποιοι ότι θα μπορέσουν να σπείρουν ξανά το χάος και την αστάθεια, όπως έγινε προ ετών, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι τα χρόνια πέρασαν. Προσπαθούν, βεβαίως, γιατί μόνο στο χάος έχουν λόγο ύπαρξης και σε πιο «γραμμικές συνθήκες» δυσκολεύονται. Το κακό νέο γι’ αυτούς είναι ότι το 2021 δεν είναι ούτε 2008, ούτε 2011, ούτε 2012 και δεν θα τους περάσει. Το κακό νέο για εμάς είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Είναι, όμως, ξανά μια μάχη που πρέπει να δώσει η συντεταγμένη Πολιτεία απέναντι σε αυτούς που τη μισούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA