Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κύριος Λουράντος μετά την πρωτοφανή επιτυχία της μετατροπής των φαρμακείων σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ για συντεχνιακούς λόγους, οραματίζεται πλέον τιμοκαταλόγους για την διενέργεια των οικιακών ατομικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού σε φαρμακεία, απαντά η ΝΔ.

«Καιρός είναι να αντιληφθεί ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί του τον έχουν θέσει στο περιθώριο.

Επι της ουσίας, τα τεστ θα διατίθενται εντελώς δωρεάν για τους κατόχους ΑΜΚΑ και η διενέργειά τους είναι πολύ απλή, δίχως να χρειαστεί η συμβολή του κύριου Λουράντου», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής δήλωσε, χθες, άγνοια για τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ επικαλέστηκε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δευτεροβάθμιου οργάνου, σύμφωνα με την οποία τα τεστ θα μπορούσαν να διατεθούν μέσω των φαρμακείων με τις εξής τρεις προϋποθέσεις:

  • Αγορά και πώληση του τεστ από τα φαρμακεία, όπως τα υπόλοιπα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, με το αντίστοιχο ποσοστό κέρδους.
  • Διενέργεια του τεστ στα φαρμακεία, εφόσον οι προϋποθέσεις είναι υλοποιήσιμες από όλα τα φαρμακεία και ασφαλείς για τους φαρμακοποιούς.
  • Υπάρχει επιπλέον αμοιβή για την υπηρεσία αυτή (πλέον δηλαδή του κέρδους που προκύπτει από την πώληση).

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός - Self test: Βήμα-βήμα η διαδικασία – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Κικίλια με ιατρικούς συλλόγους - Στο τραπέζι η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.