Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο της επίταξης των ιδιωτών γιατρών έχει πλέον «κλειδώσει», ύστερα και από τις λίγες δηλώσεις συμμετοχής στην ενίσχυση του ΕΣΥ.
Όπως επισήμανε, άλλωστε, νωρίτερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στο δραματικό κάλεσμα του υπουργείου Υγείας - για ενίσχυση των νοσοκομείων στη μάχη κατά της πανδημίας - ανταποκρίθηκαν μόνο 61 γιατροί.
Σημειώνεται πως η επίταξη αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αύριο, Δευτέρα.
Ρήξη μεταξύ των ιατρικών συλλόγων
Με σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, το απόγευμα της Κυριακής, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητούσε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη στάση» του υπουργείου Υγείας.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΙΣΑ, που «άδειαζε» τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, αποδεικνύοντας την ρήξη που επικρατεί μεταξύ των ιατρικών συλλόγων.
Πιο συγκεκριμένα, ο ΙΣΑ διευκρίνισε πως «το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ, είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών».
Διαβάστε ακόμα
ΙΣΑ: 61 γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα – Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα
Κορονοϊός - Τραγωδία στη Μαλεσίνα: Πώς έφτασε να μετρά 10 νεκρούς σε 18 ημέρες
- Η στιγμή που o δράστης ανοίγει πυρ και συλλαμβάνεται - Τραμπ: «Κανείς δεν θα πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το ακριβότερο ακίνητο που πωλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα - Η θεαματική διαφορά στην τιμή με το δεύτερο
- Η «προπόνηση» των ναζί στην Γκουέρνικα, ο βομβαρδισμός και ο Πικάσο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.