Εντολή να προχωρήσει άμεσα στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες σχετικά με τους «περίεργους», όπως αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα, 68 θανάτους ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά, έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης, Γεώργιο Σαμπαντσή.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε στον κύριο Σαμπαντσή το φάκελο με τα εν λόγω δημοσιεύματα, ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα λόγω της σοβαρότητας των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε όποιες ενέργειες κρίνει.
Ζητά, παράλληλα, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης να εποπτεύσει ο ίδιος της ανακριτικής έρευνας, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να διενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.
- Το «ημερολόγιο εισβολής» του λαγοκέφαλου στην Ελλάδα: Χάρτης με τις περιοχές όπου εντοπίζεται
- Πόδια παρουσιαστριών και «μήπως έχουμε ίδιο γκόμενο»: Βρήκαμε τις 8 πιο περίεργες ομάδες του Facebook
- Ειρήνη Μουρτζούκου: «Απολάμβανε να σκοτώνει» - Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τους τρεις φόνους παιδιών
- Η «καταραμένη» λίμνη Λάνιερ που καταπίνει ανθρώπους χτύπησε ξανά: Μυστηριώδης θάνατος 21χρονου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.