Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγει από σήμερα, (και όχι από την Μεγάλη Πέμπτη όπως ήταν προγραμματισμένο), η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών. Η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 45-49 θα ανοίξει το Μεγάλο Σάββατο.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, με το εμβόλιο της AstraZeneca και γνωστοποίησε ότι σε λίγο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44 πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», ανέφερε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.