Μενού
  • Α-
  • Α+

Ειδικά μέτρα ισχύουν στους ιερούς ναούς λόγω του κορονοϊού με την περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή να είναι διαφορετική απ' ότι έχουμε συνηθίσει.

Αναλυτικά, η περιφορά του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί μόνο στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Για τις εκκλησιαστικές λειτουργίες ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία αυτή μειώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test κορονοϊού.

Αναφορικά με την ακολουθία της Ανάστασης φέτος θα τελεστεί στις 21:00 αντί για τα μεσάνυχτα, ενώ οι ειδικοί προτρέπουν τους πιστούς να παραμείνουν στον αύλειο χώρο των ναών με τήρηση των αποστάσεων και χρήση διπλής μάσκας.