Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κάθε απόγευμα ξεκινούσαν τη δράση τους σαν να πήγαιναν για "μεροκάματο"», περιγράφει στο Reader αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση του πως δρούσε η συμμορία των 7 διαρρηκτών που... άδειαζε βίλες που νοίκιαζαν επιχειρηματίες στη Μύκονο και ετοιμάζονταν για «θερμό» καλοκαίρι! 

Διαβάστε επίσης: Ενέδρα σε περιπολικό της ΕΛΑΣ - Επίθεση με πέτρες και μπουκάλια

Πρόκειται για συμμορία Αλβανών κακοποιών (ηλικίας 22 έως 36 ετών) που δήλωναν κάτοικοι στα... Καντούνια Καντούνια του «Νησιού των Ανέμων» και ειδικεύονταν στις κλοπές από πολυτελείς μονοκατοικίες, αρπάζοντας από μετρητά και κινητά τηλέφωνα μέχρι πανάκριβες τσάντες και κολόνιες. Τέλος στη δράση τους έδωσε η νεοσύστατη Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, με τη συμβολή αποσπασμένων αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Β/Α Αττικής και του Τ.Α. Αμαρουσίου με ιδιαίτερη εμπειρία σε ομάδες διαρρηκτών. Η συγκεκριμένη συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 με αρχηγό έναν 34χρονο ο οποίος είχε δημιουργήσει δύο επιχειρησιακές ομάδες που πραγματοποιούσαν κλοπές σε πολυτελείς μονοκατοικίες στη Μύκονο. 

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε προανακριτικά, κρατούσαν τα χρήματα που έβρισκαν στις βίλες και τα τιμαλφή σε πολλές περιπτώσεις τα έστελναν στην Αλβανία για να μην κινούν υποψίες. Ενδεικτικό της δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα κέρδη της προσδιορίζονται σε περισσότερες από 315.000 ευρώ, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε «επαγγελματικά» χαρακτηριστικά, επιδεικνύοντας προσήλωση στον αρχηγό και τον στόχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας έμεναν σε σπίτια που είχαν νοικιάσει και μετακινούνταν αποκλειστικά και μόνο για να «χτυπήσουν». 

«Πάμε για δουλειά» και οι... «θείοι με τις δύο ρόδες» 

Ακόμη και για την τροφοδοσία τους μεριμνούσε ο αρχηγός, ο οποίος δεν λάμβανε μέρος στις κλοπές παρά συντόνιζε, ενώ μένοντας ανά δύο άτομα απέφευγαν και τις επικοινωνίες με τα άλλα μέλη της συμμορίας. Είχαν, μάλιστα, δημιουργήσει και δικό τους λεξιλόγιο ούτως ώστε ακόμη κι αν γίνονταν νόμιμη συνακρόαση να μην ακούγεται κάτι ύποπτο: «Πάμε για δουλειά» ή «Πάμε για καφέ» ήταν το σύνθημα ότι πάνε για να διενεργήσουν κλοπή, ενώ τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους αποκαλούσαν «εκείνοι με τις δύο ρόδες» ή «θείοι».

Ένα από τα πιο γνωστά «θύματα» της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ένας 37χρονος επιχειρηματίας από το Ντουμπάι, ο οποίος είχε νοικιάσει βίλα στο Καλό Λιβάδι. Οι «ποντικοί» παραβίασαν παράθυρο, μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν πορτοφόλια με μετρητά, δύο κάρτες (σ.σ. ΜasterCard και American Express), ένα κινητό τηλέφωνο I-PHONE τελευταίας τεχνολογίας και το αντίστοιχο «έξυπνο» ρολόι, καθώς επίσης και κοσμήματα. Θύμα κλοπής έπεσε κι ένας 63χρονος επιχειρηματίας από τον Λίβανο, ο οποίος νοίκιαζε βίλα στον Πάνορμο, με τους δράστες να αφαιρούν χρηματικό ποσό και δύο μεγάλης αξίας κινητά τηλέφωνα I-PHONE.