Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέος συναγερμός τα ξημερώματα καθώς ξέσπασε φωτιά στην Κερατέα στην περιοχή του Δασκαλειού με την πυροσβεστική ωστόσο να καταφέρνει να την ελέγξει. Η πυρκαγιά άρχισε στις 2π.μ. και υπάρχουν καταγγελίες πως άρχισε από ρίψη φωτοβολίδας.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλυπτική έρευνα του Reader για τις φωτιές: Πώς η Ελλάδα γίνεται στάχτη επί 40 χρόνια - Ευθύνες και παραλείψεις

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, «Στις 02.00 τα ξημερώματα στη παραθαλάσσια περιοχή που είναι ο οικισμός Δασκαλειό με πολλά σπίτια, σε ένα έδαφος επικλινές, με χαμηλή βλάστηση και πευκόφυτη». Όπως, δε τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στη παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα».

Το πρωί της Παρασκευής στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

https://twitter.com/Aristohellas/status/1428500634962169860?ref_src=twsrc^tfw