Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύσκολη νύκτα πέρασαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν να οριοθετήσουν τη φωτιά στην περιοχή που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας. Η πυρκαγιά άρχισε από δύο διαφορετικές εστίες που ξεκίνησαν από τον Άγιο Εφραίμ και το Λιβίσι ενώ υπήρξε και μήνυμα εκκένωση λόγω της αποπνικτικής κατάστασης.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν όλη τη νύκτα στην περιοχή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες από την περιοχή οι αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό.

Το σενάριο του εμπρησμού και τις υπόνοιες που υπάρχουν επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε μιλώντας στο MEGA.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους. «Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Όλο το βράδυ είχαν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.