Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι ξεκάθαρα έργο εμπρηστών. Οπως υποστήριξε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής πρόκειται για φωτιά που προκλήθηκε από εμπρηστές. Ο κ. Αρης Βασιλείου μίλησε στο Open TV για τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη λέγοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονα τρεις εστίες.

Ευτυχώς, η φωτιά οριοθετήθηκε γρήγορα, σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο Mega. «Υπάρχουν ενδείξεις πως η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό. Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε. Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν ενάερια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί. Με τις πρώτες πρωινές ώρες όλοι οι δρόμοι άνοιξαν σύμφωνα με τον κ. Πατούλη. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά

Δύσκολη νύκτα πέρασαν οι κάτοικοι της Νέας Μάκρης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν να οριοθετήσουν τη φωτιά στην περιοχή που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας. Η πυρκαγιά άρχισε από διαφορετικές εστίες που ξεκίνησαν από τον Άγιο Εφραίμ και το Λιβίσι ενώ υπήρξε και μήνυμα εκκένωση λόγω της αποπνικτικής κατάστασης.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν όλη τη νύκτα στην περιοχή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες από την περιοχή η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό.

Όλο το βράδυ είχαν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.