Την προληπτική εκκένωση του χωριού Καλυβιών του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας εισηγήθηκε η Πυροσβεστική, έπειτα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς τον λόφο, ωστόσο οι Αρχές αποφάσισαν την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων. Η πυρκαγιά καίει έκταση με πουρνάρια και στην περιοχή επικρατούν δυνατοί άνεμοι 4 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσβεση.
Μέσα σε λίγα λεπτά ενεργοποιήθηκε και το 112 στέλνοντας SMS στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Τις πρώτες εικόνες από τη φωτιά δημοσίευσε το arcadiaportal.gr:


- Αδιανόητο περιστατικό στο τραμ: Νεαροί παρενοχλούσαν επιβάτες με ερωτικό βοήθημα
- Ορεινή Μέλισσα: «Ήλπιζα να έχω γεννηθεί σε έναν καλύτερο κόσμο» – Η εξομολόγηση που ανησύχησε το διαδίκτυο
- Τατσόπουλος κατά Νατσιού για τη θεωρία της εξέλιξης: «Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος...»
- Οργή με το νέο σποτ του ΕΟΠΑΕ για την απεξάρτηση: Πώς υποβαθμίζει φορείς με ιστορία ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.