Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μπήκε η παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας μετά και τον τελευταίο σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Η επιτροπή συνεκλήθη εκτάκτως στις 21:30 της Τετάρτης, 29 Σεπτεμβρίου, για να αποτιμήσει όλα τα έως τώρα δεδομένα στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας απασχολεί τους ειδικούς εδώ και μήνες. Στην περιοχή από τον Ιούλιο έως και τώρα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.700 δονήσεις, επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι «η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, επισημαίνει ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία και με την επιστημονική κοινότητα. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.