Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού καταργούνται. Ετσι από το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, όλα θα είναι ελεύθερα για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Τα καταστήματα εστίασης θα δέχονται πελάτες χωρίς μάσκα, χωρίς αποστάσεις και με πληρότητα του χώρου μέχρι και 100%. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως και τις 06:00 παύει να ισχύει. 

Οι περισσότερες ελευθερίες θα έχουν ισχύ για 15 μέρες, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα από την πλήρη ελευθερία στα καταστήματα εστίασης, αμιγώς για εμβολιασμένους. Μάλιστα, τόσο τα σινεμά όσο και τα θέατρα θα έχουν την επιλογή να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους όπου θα μπορούν να δέχονται πελάτες χωρίς αποστάσεις και με πληρότητα 100%. Διαβατήριο για την είσοδο θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα κάνουν και οι ανεμβολίαστοι με ένα rapid test.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό δίνοντας πλήρη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση. Επίσης, μπαίνει τέλος στα μίνι lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς το «κόκκινο» σε περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη δεν θα συνοδεύεται από περιοριστικά μέτρα, με την αρχή να γίνεται από την εστίαση.

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και αφορούν επιπλέον ελευθερίες. Οι «κόκκινες» περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό (μάσκα και αποστάσεις).