Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα από πυρά αστυνομικών καταγγέλλει ότι δέχθηκε η βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Απατζίδη αναφέρει ότι μέλος διμοιρίας των ΜΑΤ την έσπρωχνε με την ασπίδα του και στη συνέχεια της έριξε αγκωνιά στο μάτι. Η ίδια δήλωσε σε αστυνομικό ότι είναι βουλευτής, για να λάβει την απάντηση: «Δεν με νοιάζει». Παράλληλα καταγγέλλει ότι λίγα λεπτά μετά το χτύπημα που δέχθηκε, άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο.

Οπως αναφέρει στην ανάρτησή της, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 μετέβη στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου οι γιατροί της παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της η Μαρία Απατζίδη αναφέρει:

«Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χτες το απόγευμα στην πορεία για τον 18χρονο που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, δέχθηκα απρόκλητα από αστυνομικό των ΜΑΤ αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι. Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω "μη με σπρώχνεις", συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν "δεν με νοιάζει”. Το πρόσωπό μου έχει πρηστεί και το μάτι σταδιακά κλείνει. Χτες τη νύχτα στις 1.00 πήγα στο νοσοκομείο "Ελπίς" όπου δέχθηκα φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο που περιποιήθηκε το αριστερό μάτι μου για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν φέρονται τόσο βίαια σε βουλεύτρια του ελληνικού κοινοβουλίου, φανταστείτε τι κάνουν σε άλλες περιπτώσεις. Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο. Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας. Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει "Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;" Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες. #antireport»

https://twitter.com/MariaApatzidi/status/1452874979159248896?ref_src=twsrc^tfw