Μενού
  • Α-
  • Α+

Νησιά των Κυκλάδων «εξαφανίστηκαν» μέσα στο πυκνό πέπλο της ομίχλης και οι φωτογραφικές μηχανές πήραν «φωτιά». Η ομίχλη σκέπασε πολλά νησιά του Αιγαίου όπως η Σύρος, η Σέριφος, η Τήνος, η Κύθνος και η Κίμωλος.

Διαβάστε ακόμη: Ρωσία: Απόκοσμες εικόνες στη Μόσχα - Ολη η πόλη σκεπάστηκε με πυκνή ομίχλη

Πρόκειται για το καιρικό φαινόμενο με το όνομα «sea smoke» (θαλάσσιος καπνός). Σύμφωνα με το Forecast Weather, πρόκειται για έναν ειδικό τύπο ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς, που δημιουργείται εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς της εξωτερικής θερμοκρασίας σε σχέση με τη θερμοκρασία της θάλασσας.

Ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλλει απότομα πάνω σε θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια. Οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για αρκετή ώρα, κάνοντας τη θάλασσα να μοιάζει σαν καζάνι που βράζει.

Μαγική εικόνα με το πέπλο της πυκνής ομίχλης να έχει καλύψει το Λιβάδι της Σερίφου. Φώτο: Giannis Limbaios

Posted by Forecast Weather Greece on Friday, November 5, 2021
https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F679461063026880%2F&show_text=false&width=560&t=0

Αυτή την εποχή η θάλασσα στις Κυκλάδες είναι ακόμα ζεστή, ενώ αντίθετα η ατμοσφαιρική θερμοκρασία τις πρωινές ώρες είναι χαμηλή με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο.