Μενού
  • Α-
  • Α+

Πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους η μητέρα και η αδερφή του δημοσιογράφου. Οι δικηγόροι, Σπύρος Χαριτάτος και  Ρόη Παυλέα επισκέφθηκαν την Αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση κι έλαβαν λεπτομερή ενημέρωση για τις ως τώρα εξελίξεις των ερευνών της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Καραϊβάζ: «Καμία πρόοοδος στην εξιχνίαση της δολοφονίας, έξι μήνες μετά», λέει η ΕΣΗΕΑ 

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δύο δράστες «γάζωσαν» τον δημοσιογράφο που μόλις είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκαν. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτα και Ανατολή,  απευθύνουν έκκληση για έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς των Θεσμών, και ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης, για την άνανδρη δολοφονία του αξέχαστου γιου και αδελφού τους. 

Η ανακοίνωση:

Έκκληση για έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς των Θεσμών, στην αγωνία και τη μαρτυρική αναμονή για δικαίωση, εκφράζουν οι αξιότιμες κυρίες Παναγιώτα και Ανατολή Καραϊβάζ, μητέρα και αδελφή του αείμνηστου δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ.

Ζητούν την απόδοση δικαιοσύνης, για την άνανδρη δολοφονία του αξέχαστου γιου και αδελφού τους. Έδωσαν εντολή κι εξουσιοδότησαν τη Δικηγόρο Αθηνών Ρόη Παυλέα και τον ασκ. Δικηγόρο και Νομικό τους Σύμβουλο, Σπύρο Χαριτάτο, να δηλώσουν παρών στην υπόθεση και να ζητήσουν από το αρμόδιο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών.

Η Δικηγόρος Αθηνών Ρόη Παυλέα δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, εκ μέρους της μητέρας και της αδελφής του θύματος, για την αποτρόπαια ενέδρα θανάτου, που οδήγησε στην τραγική απώλεια του Εκδότη, κορυφαίου Αστυνομικού Συντάκτη και ερευνητή υποθέσεων, που καθήλωσε το Πανελλήνιο.

Η δολοφονία Καραϊβάζ χτύπησε την καρδιά της Ελευθεροτυπίας και οι σφαίρες των δολοφόνων πλήγωσαν την ίδια τη Δημοκρατία μας. Γεγονός είναι ότι, δεν περνάει μέρα, χωρίς η χαροκαμένη μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, να επισκεφθεί, με τις ώρες, τον τάφο του γιου της, περιμένοντας πλέον από την πολιτεία, ως μόνη παρηγοριά, τη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών της άνανδρης δολοφονίας του αξέχαστου και ανυποχώρητου Δημοσιογράφου.

Ο Σπύρος Χαριτάτος και η Ρόη Παυλέα επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 την Αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση κι έλαβαν λεπτομερή ενημέρωση για τις ως τώρα εξελίξεις των αστυνομικών ερευνών.

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2021

Εκ μέρους της Παναγιώτας και της Ανατολής Καραϊβάζ».