Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Τήνο, η οποία ξέσπασε το Σάββατο (20/11) σε χαμηλή βλάστηση και εν τέλει απείλησε τρεις οικισμούς του νησιού. Οι κάτοικοι των χωριών ενημερώθηκαν με μήνυμα από το 112 ότι ανά πάσα στιγμή ενδεχομένως να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πράγμα που έγινε σε Αγία Βαρβάρα και Λυχναφτιά.
Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές. Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Σχετική ανάρτηση για την εκκένωση των οικισμών πραγματοποίησε και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Όρος.
Για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε ύφεση στην Τήνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προχώρησε νωρίτερα στην ενεργοποίηση της γραμμής 112 στέλνοντας SMS με επείγουσα ειδοποίηση στους κατοίκους των παραπάνω τριών οικισμών, καλώντας τους παράλληλα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.