Συνελήφθη στην Αθήνα πρώην μαχητής του ISIS μετά από επιχείρηση της αστυνομίας. Ο 40χρονος τζιχαντιστής με καταγωγή από το Ιράκ κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Διαβάστε ακόμη: Στόχος διαρρηκτών σπίτια αστυνομικών: Τους έκλεψαν τα υπηρεσιακά τους όπλα
Ο 40χρονος είχε συλληφθεί και στις 7 Δεκεμβρίου 2021, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ωστόσο συνελήφθη εκ νέου στις 23 Δεκεμβρίου κατηγορούμενος για συμμετοχή στο ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις και οι επαφές του 40χρονου Ιρακινού που βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα είχαν μπει στο μικροσκόπιο καθώς εντοπίστηκε με έναν Αιγύπτιο να έχουν στα κρησφύγετά τους περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά κατέληγαν στα χέρια αλλοδαπών σε χώρες της Ευρώπης.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), 40χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Σημειώνεται ότι, ο ίδιος είχε συλληφθεί την 7η Δεκεμβρίου 2021 από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί, πρωινές ώρες αύριο (24/12/2021), στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».
- Αρχεία Έπσταιν: Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν τον πρίγκιπα Άντριου σκυμμένο πάνω από γυναίκα στο πάτωμα
- Η ταινία και ο ρόλος για τα οποία διέγραψε το ΚΚΕ τον Μιμή Φωτόπουλο
- Πεθαίνοντας στους χώρους δουλειάς: Η Βιολάντα, τα ελλιπή στοιχεία και τα «αόρατα» εργατικά ατυχήματα
- O «μακάβριος θρύλος» για τις δύο Καρυάτιδες στο μπαλκόνι της Αγίων Ασωμάτων
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.