Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, τα οποία θα θυμίζουν εποχές lockdown, φέρνει η πανδημία του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Ομικρον. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι το εμβόλιο είναι το μόνο «όπλο» απέναντι στην πανδημία και γι' αυτό οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν στο στόχαστρο, κάτι που έχουν επισημάνει και κυβερνητικά στελέχη. 

Διαβάστε ακόμηΚαπραβέλος: Αγωνιζόμασταν όλη νύχτα να σώσουμε την 16χρονη - Αρνητικά τα rapid που είχε κάνει

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συζητηθεί η πρόταση που είχε ξαναπέσει στο τραπέζι, όπως είχε γράψει και το Reader: Αυτή η πρόταση είναι να μην μπορούν οι ανεμβολίαστοι ούτε και με rapid test 48 ωρών να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί πριν από λίγες μέρες και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Ολα δείχνουν, πάντως, ότι η πρόταση για lockdown στους ανεμβολίαστους και από τα μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί, καθώς κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μαζί, λοιπόν, με την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η οποία, επίσης είναι καθ οδόν, όπως πρώτο έγραψε το Reader, η κυβέρνηση επιχειρεί να σφίξει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κλοιό, προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των ανεμβολίαστων, που παραμένει επικίνδυνα υψηλός.

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν προκρίνεται η πρόταση να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.