Μενού
 • Α-
 • Α+

Σφοδρή χιονόπτωση πλήττει την Αττική εδώ από τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας και όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, για τουλάχιστον άλλες 18 ώρες, δηλαδή μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Τρίτης (25/1) θα χιονίζει σε όλο το λεκανοπέδιο με το χιόνι που πέφτει να μένει. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προγνώσεις, στα βόρεια τμήματα του νομού το ύψος του χιονιού που φέρνει η κακοκαιρία Ελπίς θα φτάσει το μισό μέτρο, ενώ στο κέντρο της Αθήνας και στο λιμάνι του Πειραιά αναμένουμε 5-10 πόντους χιόνι.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τις προγνώσεις, η χιονόστρωση θα επικρατήσει σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ ήδη έχουν κλείσει πολλοί δρόμοι, μεταξύ αυτών και η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, προς το παρόν για τα φορτηγά, ωστόσο, όσο περνάει η ώρα το χιόνι πυκνώνει και δύσκολα θα μείνει ανοιχτός ο δρόμος.

Κακοκαιρία Ελπίς: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 08.00 ώρα της σήμερον 24/1/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

 • Διακοπή στην Οδό Αναστάσεως Παπάγου και στα δύο ρεύματα
 • Στη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα
 • Στην Ανώνυμο Οδό Καισαριανής και στα δύο ρεύματα
 • Στην Πάρνηθος από το τελεφερίκ
 • Στην Διονύσου από το 414 ΣΝΕΝ
 • Στην ΠΕΟ Αθηνών-Θήβας από το Cyclon προς Θήβα

Κακοκαιρία Ελπίς - Μαρουσάκης: Αλυσίδες ίσως και στο κέντρο της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόβλεψή του έκανε λόγο ακόμα και για αλυσίδες στο κέντρο της Αθήνας. Προβλέποντας ότι το «βαρύ» κύμα της χιονο-κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα σημείωσε: «Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου πολύ πιθανό να χρειαστούν αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του νομού, πιθανόν και στο κέντρο της πόλης. Από εκεί και μετά μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο κάτω, στις Σποράδες, την Εύβοια, τα κεντρικά, ανατολικά, βόρεια τμήματα της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο ακόμη και τα Δωδεκάνησα όπου τα χιόνια θα κατέβουν κοντά στο κύμα. Τεράστια προσοχή στο εθνικό οδικό δίκτυο που ενώνει Αττική με Λαμία όπου πολύ πιθανόν τμήματά του να κλείσουν εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=272&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F650777589458596%2F&show_text=false&width=560&t=0

Κακοκαιρία Ελπίς - Καλλιάνος: Θα μείνει στην Ιστορία

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος τόνισε πως η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα μείνει στην Ιστορία! Παράλληλα, σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνεται λόγος για το... αν θα χιονίσει αλλά για το πού θα το στρώσει! Ο μετεωρολόγος έδωσε τα τελευταία στοιχεία για την κακοκαιρία που περιμένουμε να «χτυπήσει» τη χώρα και τόνισε συγκεκριμένα πως θα χιονίσει τη Δευτέρα σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αττικής. Σήμερα, λοιπόν, θα υπάρξει νέα υποτροπή του καιρού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό που θα είναι εντυπωσιακό είναι οι τοπικές χιονοπτώσεις στα Δυτικά και τα Βόρεια που θα είναι ισχυρές σε πολλές περιπτώσεις. Χιονοκαταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στην Αττική ο χιονιάς ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεις θα δουν οι κάτοικοι ακόμα και των νοτίων προαστίων. Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού θα πέσει έως την Τρίτη το μεσημέρι.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=288&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F614736699603770%2F&show_text=false&width=560&t=0

Πιθανότητα για χιονόστρωση

 • Γλυφάδα: 60%
 • Πειραιάς: 70%
 • Σύνταγμα: 85%
 • Μαρούσι: 100%
 • Κηφισιά: 100%
 • Διόνυσος: 100%
 • Εθνική οδός – Μαλακάσα: 100%
 • Εθνική οδός – Μαρτίνο: 100%

Κακοκαιρία Ελπίς - Αρνιακός: Αυτό που ρίχνει τώρα δεν είναι τίποτα

Σαν πρόλογο του χιονιού που αναμένεται να πέσει στο κέντρο της Αθήνας χαρακτήρισε τη χιονόπτωση που έχει ξεκινήσει από το πρωί ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Αναφερόμενος στην ένταση και τον όγκο του χιονιού που επιφυλάσσει η κακοκαιρία Ελπίς και για το κέντρο της Πρωτεύουσας είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 πως: «Αυτό το χιόνι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα έρθει».