Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ξεψύχησε στα χέρια μου. Δεν μπόρεσα να σώσω το παιδί μου». Με αυτό τον τρόπο περιγράφει ο πατέρας του Ερμή Θεοχαρόπουλου τη στιγμή που εντόπισε το παιδί του βαριά τραυματισμένο σε χαράδρα στα Τζουμέρκα. Ο 21χρονος ορειβάτης, Ερμής Θεοχαρόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Κυριακής. Είχε ξεκινήσει να κάνει ορειβατικό σκι και λίγο αργότερα τα ίχνη του χάθηκαν. Ο Ερμής Θεοχαρόπουλος είχε εγκλωβιστεί, όταν έπεσε σε γκρεμό από ύψος 300 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά, κάτι που οδήγησε στον θάνατό του. 

Διαβάστε ακόμηΔολοφονία 19χρονου Αλκη: Συνέλαβαν τον έναν από τους δράστες

Για τον 21χρονο Ερμή Θεοχαρόπουλο στήθηκε επιχείρηση διάσωσης, με την οικογένεια να καταγγέλλει λάθη, που οδήγησαν στον θάνατο του νεαρού ορειβάτη. 

Ερμής Θεοχαρόπουλος: «Δεν μπόρεσα να σώσω το παιδί μου»

Ο πατέρας του 21χρονου ορειβάτη, Γιάννης Θεοχαρόπουλος, με μια ανάρτησή του στο Facebook σπάει τη σιωπή του για τον γιο του. «Έχω βοηθήσει τόσο κόσμο και τώρα δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου», λέει ο πατέρας και εξιστορεί με κάθε λεπτομέρεια πως ο γιος του ξεψύχησε στα χέρια του, με το ελικόπτερο να αργεί να τους παραλάβει: «Μπαμπάκα μου, μου φώναξε και πήγε να σηκωθεί όταν έφτασα κοντά του, στις 13:40 μετά από μισή ώρα από την στιγμή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος. Μην κουνιέσαι αγόρι μου θα πάνε όλα καλά, του είπα. Εκλιπαρούσα στο τηλέφωνο μιλώντας με τον αστυνόμο να έρθει άμεσα ελικόπτερο γιατί χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση.

Εχω ειδοποιήσει από το 112 για την θέση σας σε 10 λεπτά θα έρθει ελικόπτερο, μου είπαν. Αστυνόμε σε παρακαλώ το κάθε λεπτό μετράει, του είπα και συμπλήρωσα πως δεν μπορώ να τον πάρω στην πλάτη έχει πολλά κατάγματα και ίσως εσωτερική αιμορραγία θα μου πεθάνει στην πλάτη. Γιάννη θα έρθει σε 10- 15 λεπτά το ξέρουν όλοι μην κουνιέστε», μου επανέλαβε.

Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή για ακόμα 1,5 ώρα μέχρι που τον σήκωσε το βίτσι του ελικοπτέρου στις 5:45 λίγο πριν νυχτώσει. Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου».

 Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Θεοχαρόπουλου: «Δεν ήταν 2, δεν ήταν 3 ήταν 21 χρονών.

Άντρας δυνατός, χαμογελαστός πρόθυμος να βοηθήσει πάντα όλο τον κόσμο.

Γυμναζόταν σκληρά κάθε μέρα. Ήθελε να μπορέσει να σηκώσει την ελληνική σημαία κάποια στιγμή σε μεγάλους αγώνες.

Ήταν περήφανος που ήταν στην εθνική ομάδα.

‘’Μπαμπάκα μου’’ μου φώναξε και πήγε να σηκωθεί όταν έφτασα κοντά του, στις 13:40 μετά από μισή ώρα από την στιγμή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος.

‘’Μην κουνιέσαι αγόρι μου θα πάνε όλα καλά’’ του είπα.

Τον φρόντιζα προσπαθώντας σαν σταματήσω την αιμορραγία και να τον ζεστάνω και εκλιπαρούσα στο τηλέφωνο μιλώντας με τον αστυνόμο να έρθει άμεσα ελικόπτερο γιατί ήταν πολυτραυματίας και χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση.

‘’Το ξέρουμε Γιάννη’’ μου είπε ο αστυνόμος’’ έχω ειδοποιηθεί ήδη από το 112 για την θέση σας σε 10 λεπτά θα έρθει ελικόπτερο’’. ’’Αστυνόμε σε παρακαλώ το κάθε λεπτό μετράει ‘’του είπα ‘’δεν μπορώ να τον πάρω στην πλάτη έχει πολλά κατάγματα και ίσως εσωτερική αιμορραγία θα μου πεθάνει στην πλάτη’’. ‘’Γιάννη θα έρθει σε 10- 15 λεπτά το ξέρουν όλοι μην κουνιέστε’ ’μου επανέλαβε.

Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή για ακόμα 1,5 ώρα μέχρι που τον σήκωσε το βίτσι του ελικοπτέρου στις 5:45 λίγο πριν νυχτώσει.

Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου.

Έχω βοηθήσει τόσο κόσμο και τώρα δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου

Μακάρι να μην ζήσει κανένας πατέρας και καμία μάνα αυτό που έζησα.

Θα τον θυμάμαι χαμογελαστό όπως ήταν πάντα και όχι πονεμένο όπως ήταν στις τελευταίες του στιγμές.

Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και ξέρω ότι θα με βοηθάει από εκεί πάνω όταν τον χρειάζομαι μέχρι την ώρα που θα βρεθώ και εγώ κοντά του.

Ευχαριστώ πολύ τους εκατοντάδες φίλους που βρεθήκανε κοντά μας στην κηδεία του Θεοφάνη –Ερμή και όλους που μας στείλανε συλλυπητήρια μηνύματα.

Σας αγαπώ πολύ αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω.

Να προσέχετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος όταν την χρειαστείτε».