Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη ενός από τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως, μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εξελίξεις στην υπόθεση. 

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία 19χρονου: Επιθυμία του πατέρα του ένα φιλικό Αρη - ΠΑΟΚ με κόσμο και από τις δύο ομάδες 

Ο συλληφθείς είναι 23 ετών και είναι αλβανικής καταγωγής. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη και είναι σεσημασμένος για επίθεση το 2019 σε άλλο οπαδό. Τον αναγνώρισε ένας από τους φίλους του Αλκη, ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και είχε δεχθεί τα χτυπήματα των δραστών. Ο 23χρονος ήταν ένας από τους τρεις προσαχθέντες το βράδυ της Δευτέρας και την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες των δύο αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν οι δράστες της επίθεσης. 

https://twitter.com/theodorikakosp/status/1488838902383357954?ref_src=twsrc^tfw

Οι αστυνομικοί έχουν «δέσει» τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη, καθώς γίνονταν έρευνες ενώ είχε εντοπιστεί και το δρεπάνι με το οποίο χτύπησαν μέχρι θανάτου τον 19χρονο. Το φονικό όπλο είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της επίθεσης και είχε παραδοθεί στους αστυνομικούς για περαιτέρω έρευνα. Οι αστυνομικοί είχαν, επίσης, σε βίντεο τις πινακίδες των αυτοκινήτων και μετά τις καταθέσεις των δύο φίλων του 19χρονου Αλκη, οι οποίοι δέχθηκαν, επίσης, χτυπήματα έφτασαν στην πρώτη σύλληψη, η οποία ανακοινώθηκε λίγη μόλις ώρα μετά την κηδεία του 19χρονου. 

«Αφήστε με να πάω μαζί του» φώναζε ο πατέρας του Αλκη στην κηδεία 

Στο τελευταίο αντίο στον Αλκη βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και φίλοι του Άρη. «Καλή αντάμωση να έχουμε αγόρι μου, καλή αντάμωση», έλεγαν συγγενείς του με τον πατέρα του Αλκη να κλαίει και να φωνάζει: «Αφήστε με! Αφήστε με να πάω μαζί του». «Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σωστά, τους λέμε να προσέχουν και έρχεται ένας αλήτης και μας τα παίρνει; Είναι δυνατόν;» λένε μεταξύ άλλων αγανακτισμένοι και με πόνο.

Δίπλα στην οικογένεια του 19χρονου Αλκη, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τη δολοφονία του παιδιού, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή τόσο οι φίλοι του όσο και φίλαθλοι από όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις φίλοι προκάλεσε την αγανάκτηση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης αλλά των χρηστών των social media, απέναντι στις όλο και αυξανόμενες οπαδικές δολοφονικές επιθέσεις.

Αλκης Καμπανός: Συγκινεί η ανακοίνωση του σχολείου του

«Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι - συμμαθητές του θρηνούμε τον χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου που πήγαινε ο Άλκης Καμπανός. Στην ανακοίνωσή τους, μάλιστα, αναφέρουν: «Για τον Άλκη…

Περήφανο παράστημα, θάρρος γνώμης, ευγένεια τρόπων, σπινθηροβόλο βλέμμα, φιλομάθεια, πολυπραγμοσύνη, καλοπροαίρετη διάθεση, φίλαθλο πνεύμα, αστείρευτο γέλιο! Αυτός ήταν ο Άλκης που γνωρίσαμε τα δύο τελευταία χρόνια της μαθητικής του πορείας στο 2ο ΓΕΛ Βέροιας. Τον αποχαιρετήσαμε φοιτητή αλλά σήμερα συγκλονισμένοι όλοι, καθηγητές, μαθητές, απόφοιτοι - συμμαθητές του θρηνούμε το χαμό αυτού του γελαστού και ευγενικού παιδιού, που τόσο βίαια και άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, ως θύματος τυφλής οπαδικής βίας.

Στην οικογένεια του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ανείπωτο πόνο που βιώνει. Ο Άλκης δε ζει δίπλα μας πια… αλλά ζει μέσα στις καρδιές μας!!! Ας αποτελέσει ο άδικος θάνατος αυτού του νέου παιδιού αφορμή για περισυλλογή και ενδοσκόπηση όλων μας, απλών πολιτών και Πολιτείας κι ας γίνει μια ουσιαστική αρχή για υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση κάθε φαινομένου βίας.

Σύλλογος Καθηγητών 2ου ΓΕΛ Βέροιας»

Δολοφονία 19χρονου: «Τους σιχάθηκα...» γράφει φίλος του ΠΑΟΚ

Κασκόλ, φανέλες, σημαίες τόσο του αγαπημένου του Αρη, όσο και άλλων ομάδων είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από άλλες περιοχές «ντύνουν» το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Αλκης. Ένας νέος άνθρωπος που τον σκότωσαν εν ψυχρώ την ώρα που περπατούσε στον δρόμο στην περιοχή της Χαριλάου.

Ανάμεσα στα κασκόλ και τις φανέλες και κάποια μηνύματα, με τα οποία θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον νεαρό. Μηνύματα από φιλάθλους διαφορετικών ομάδων όπως του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ που όμως δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την οργή και τον αποτροπιασμό γι αυτό που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης. «Δε γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας όχι τα γούστα τους» γράφει ένας φίλος του ΠΑΟΚ, ενώ σε άλλο κομμάτι χαρτί ένας φίλος της ΑΕΚ σημειώνει: «Αλκιβιάδης ετών 18… Δολοφονήθηκε άνανδρα γιατί απάντησε τα αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA