Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να συγκλονίζει η υπόθεση της 11χρονης από το Λασίθι της Κρήτης σχετικά με την ασέλγεια που βίωνε από τον ίδιο τον θείο της. Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη, όταν η ίδια βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει -αρχικά- στη δασκάλα της τα όσα φρικτά βίωνε στα χέρια του συγγενούς της, ενώ σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά για την κακοποίηση από τον 58χρονο. Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» στο MEGA, μίλησε συγχωριανός του 58χρονου, για όσα γνώριζε για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε το παιδί: «Το τι έκανε με την οικογένειά του μέσα στο σπίτι δεν το γνωρίζω.

Είχαμε ακούσει ότι έδερνε τη γυναίκα του και για αυτό έφυγε. Ήταν λίγο περίεργο άτομο. Μπορούσα να δεχτώ το οτιδήποτε για αυτόν, αλλά όχι αυτό που μαθεύτηκε. Έχει 4 παιδιά. Το τελευταίο το αγόρι το είχε κρατήσει και ήταν παρέα με το κοριτσάκι. Έλεγε στο χωριό ότι είχε το κοριτσάκι σαν κόρη του. Είχε μώλωπες το παιδί στο σώμα του. Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα. Δεν πήγε ο νους μας ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτός είχε αποξενωθεί από όλους, δεν έβγαινε στα καφενεία, δεν ερχόταν στο χωριό, δεν τον βλέπαμε συχνά. Στον κόσμο έδειχνε ότι το πρόσεχε το παιδάκι», είπε.

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Η 11χρονη ζει εφιάλτη από τη γέννησή της - Ηταν 12 ημερών και η μητέρα της έπεσε σε κώμα από ναρκωτικά

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου, Μανώλης Μακράκης, ο οποίος στάθηκε στο ρόλο της εκπαιδευτικού που στάθηκε στο πλάι του κοριτσιού: «Είχε οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στη δασκάλα και τη διευθύντρια και το παιδί. Ήξεραν το βιογραφικό του παιδιού και τι έχει περάσει με την οικογένειά του. Μέσα από αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαν χτίσει μεταξύ τους στο σχολείο, το παιδί μίλησε. Εμφανίστηκαν μώλωπες στο παιδί μετά από ξυλοδαρμό του θείου. Μέσα από τη συζήτηση οι δασκάλες ώθησαν το παιδί να μιλήσει για όσα βίωσε και βγήκε και το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, και όχι βιασμού, όπως ακούστηκε, εμείς γνωρίζουμε για σεξουαλική παρενόχληση. Το σχολείο είχε κάνει ενέργειες πριν 1,5 χρόνο για τις συνθήκες που ζούσε το παιδί», σημείωσε ο κ. Μακράκης.