Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που κατηγορείται για βιασμό κι απόπειρες βιασμού μετά από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, να παρασταθεί ο ίδιος ο κατηγορούμενος στη διαδικασία. Η Εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Ο προφυλακισμένος ηθοποιός αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τον συνήγορό του, σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι' αυτό το λόγο άλλωστε η πλευρά του αιτήθηκε ολιγοήμερης διακοπής. «Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιόν σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που εμφανίστηκε με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δύναται να παραστεί σήμερα στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Διαβάστε ακόμη: Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη, Παπούλια, Μπιμπίλας στο δικαστήριο - Απών ο Πέτρος Φιλιππίδης

Εξάλλου, δήλωση αποχής υπέβαλλε με την έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη η Εισαγγελέας της Εδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λόγω περιστατικού στο παρελθόν με την μια εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, Κική Μπακιρτζίδου. Η δικηγόρος ωστόσο υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, εκφράζοντας την εκτίμησή της για την εισαγγελική λειτουργό και δηλώνοντας πως ό,τι συνέβη αφορά άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν ήταν προσωπική. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

Στο δικαστήριο οι ηθοποιοί

Νωρίτερα, έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία ΠαπαχαραλάμπουςΛένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο ΜπουρδούμηΠηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα φερόμενα ως θύματά του, αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη.

Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια ΔανδουλάκηΧρύσα ΠαππάΛένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια, γεγονός που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας: «Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει», σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του.