Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, 6 Απριλίου, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς τόσο εκείνοι στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αλλά και στο τραμ, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα οδικά μέσα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα βρίσκονται στους δρόμους από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, κάτι που σημαίνει πρακτικά πως η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται περίπου από τις 9:30 έως 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν περίπου στις 20:00.

Διαβάστε ακόμη: Απεργία 6 Απριλίου: Παραλύει η χώρα - Χειρόφρενο στα ΜΜΜ - Ποιοι απεργούν και γιατί

Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία και οι λεωφορειακές γραμμές θα εκτελούνται με προσωπικό ασφαλείας. Αντίθετα, κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Οι πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών θα πραγματοποιηθούν κανονικά έπειτα από τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Τέλος, στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς απεργεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.