Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλου, στους δικαστικούς λειτουργούν αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες -εκτός της κεταμίνης- που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου στον οργανισμό του!

Διαβάστε ακόμη: Μάνος Δασκαλάκης: Ανάλυση ειδικού για τη «γλώσσα σώματος» του πατέρα των νεκρών παιδιών μιλώντας στη Νικολούλη

 

Ειδικότερα, υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα. Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το μόνιτορ της νοσηλείας 

Την ίδια ώρα, το «Βήμα της Κυριακής» φέρνει στη δημοσιότητα μια αποκαλυπτική φωτογραφία από ώρα νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Από το φωτογραφικό ντοκουμέντο, προκύπτει ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, όσο βρισκόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο της Πάτρας και ενώ βρισκόταν υπό την επιτήρηση των γιατρών, χωρίς τη μητέρα της στο πλευρό της. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία - ντοκουμέντο η 9χρονη δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας, με τους σφυγμούς και το οξυγόνο να φαίνονται φυσιολογικοί.

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί ανέφεραν ότι όταν η Τζωρτζίνα έφευγε από την ΜΕΘ και γυρνούσε στο μονόκλινο δωμάτιο υπό την επιτήρηση της μητέρας της, η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε, με την 9χρονη να εμφανίζει ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες.

Ακόμη, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως προτού αποκαλυφθεί η κεταμίνη, οι γιατροί απέδιδαν τις επιδεινώσεις της υγείας της Τζωρτζίνας σε «υποξυγοναιμία», πιθανότατα από τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων. Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την Τζωρτζίνα στην Πάτρα αναμένονται να καταθέσουν στην ανακρίτρια για αυτό το ύποπτο σύμπτωμα.

Γρηγόρης Λέων: «Ανοιχτό το σενάριο συνεργών»

Μια νέα διάσταση γύρω από την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη έδωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση της Πάτρας. Ο ίδιος που από την πρώτη στιγμή αναφέρθηκε σε ασφυκτικό θάνατο των δυο πρώτων παιδιών μιλά για την πολύκροτη υπόθεση μετά την εύρεση της Κεταμίνης στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μιλώντας στο περιοδικό «OK» άφησε ανοιχτό το σενάριο να υπάρχουν συνεργοί στην υπόθεση της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού! 

Θεωρείτε πως μπορεί να υπάρχουν συνεργοί;

«Ο ιατροδικαστής σε αυτή την υπόθεση είναι αυτός που θα βρει την αιτία και τον μηχανισμό του θανάτου. Εκεί σταματά η επιστημονική κατάθεση σε μια τέτοια υπόθεση. Όσον αφορά τους δράστες, από το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει μπορεί να αντλήσεις κάποια στοιχεία. Θα κάνω μια παρένθεση: Αντίστοιχες υποθέσεις έχουν εξιχνιαστεί στο παρελθόν βάζοντας κάμερες σε δωμάτια παιδιών, διαπιστώνοντας πως υπήρχε ένας δράστης που έκανε κακό στο παιδί. Και εδώ οι κάμερες ουσιαστικά πρόδωσαν την όλη διαδικασία, με τη διαφορά πως ήταν κάμερες που η ίδια οικογένεια χρησιμοποιούσε ως μέσο για να εκφράσει ό,τι ήθελε να εκφράσει. Θα σας πω κάτι. Σήμερα όλη η Ελλάδα συζητά για το θέμα αυτό. Αν σκεφτούμε την έναρξη όλου αυτού του κύματος, θα θυμηθούμε πως ξεκίνησε από τους ίδιους τους γονείς. Οι γονείς έδιναν συνεντεύξεις, έπεφταν σε αντιφάσεις και αυτά που περιέγραφαν δεν ταίριαζαν με όσα διαβάζαμε στις εκθέσεις. Οι ίδιοι μας οδήγησαν στη λύση».

Ξεκίνησε από τους ίδιους, αλλά με άλλα δεδομένα: Στην πρώτη συνέντευξη είχαν βγει να μιλήσουν για το δράμα που βίωναν. Δεν είχε γίνει ακόμα η εισαγγελική παρέμβαση.

«Ακριβώς. Ουσιαστικά οι γονείς είναι αυτοί που έδωσαν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στους δημοσιογράφους. Έκαναν μια πρώτη ανακοίνωση με τις αιτίες θανάτου, μετά κι άλλη με τοξικολογικά και ιστολογικά ευρήματα. Οι ίδιοι έδιναν στην κοινή γνώμη τα στοιχεία των παιδιών τους. Η αντίδραση που έχει σήμερα ο κόσμος ξεκινά από την ίδια την οικογένεια. Μέλη της ακόμα και σήμερα βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις στα κανάλια. Η οικογένεια φαίνεται να συμμετέχει σε όλο αυτό με τη θέλησή της – αν δεν είχε εξαρχής αυτή τη στάση, θα ήταν και καταδικαστέο τα ΜΜΕ να ασχολούνται τόσο έντονα με τα προσωπικά δεδομένα μιας οικογένειας».

Πέρα από το επιστημονικό ενδιαφέρον, αυτή η υπόθεση σας άγγιξε ως πατέρα ενός 10χρονου παιδιού;

«Στο ιατρείο μου έρχονται άνθρωποι που με εμπιστεύονται για να βρουν από τι έφυγαν οι δικοί τους. Ένας από τους λόγους που επέμεινα στην όλη διαδικασία είναι γιατί έβλεπα μια οικογένεια που ξεκινούσε συνεργασίες με δικηγόρους. Έναν δικηγόρο, δύο δικηγόρους, τρεις δικηγόρους… Κανένα μέλος της οικογένειας δεν σκέφτηκε πως για να διερευνήσει μια τέτοια υπόθεση θα πρέπει να πάει σε έναν ιατροδικαστή. Έβλεπα τρία αγγελούδια που χάθηκαν και ως επιστήμονας που κάνει αυτή τη δουλειά σκεφτόμουν πως αυτά τα παιδιά δεν είχαν κάποιον να ασχοληθεί να μάθει πραγματικά από τι έφυγαν. Εκεί μπήκε και το ανθρώπινο στοιχείο, αλλά στη δουλειά μας το συναίσθημα δεν πρέπει να σε επηρεάζει ποτέ, γιατί αν κινηθείς συναισθηματικά μπορεί να κάνεις μεγάλο λάθος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.