Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς τη διενέργεια self test θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά καθώς μετά την επιστροφή στα σχολεία τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι δάσκαλοι, δεν θα υποβάλλονται στον τακτικό έλεγχο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υποχρεούνται πια σε τακτικό έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης: Εχουμε μπει σε φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό - «Ναι» στα μέτρα, «όχι» στην υποχρεωτικότητα

Συνεχίζει ωστόσο να είναι απαραίτητη η συστηματική χρήση μάσκας στις αίθουσες όπως και το μέτρο με τα ανοικτά παράθυρα για τον καλύτερο αερισμό, κάτι στο οποίο άλλωστε πλέον βοηθά και ο καλός καιρός. «Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε εξηγώντας πως αν υπάρχει κρούσμα σε τάξη τότε θα ελέγχονται όλοι οι μαθητές, δύο φορές.

Κάλεσε, δε, τους γονείς να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να ερμηνεύουν πιθανά συμπτώματα όπως πυρετός, συνάχι και κακοδιαθεσία, καθώς είναι σε έξαρση άλλες λοιμώξεις. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αυξηθεί επαφές και δραστηριότητες. Ετσι σε περίπτωση ίωσης τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι και να επιστρέφουν στα σχολεία 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA