Χωρίς τη διενέργεια self test θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά καθώς μετά την επιστροφή στα σχολεία τις διακοπές του Πάσχα, οι μαθητές και οι δάσκαλοι, δεν θα υποβάλλονται στον τακτικό έλεγχο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. «Όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα δεν θα υποχρεούνται πια σε τακτικό έλεγχος με self test, παρά μόνο στα παιδιά με συμπτώματα» ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.
Διαβάστε ακόμη: Πλεύρης: Εχουμε μπει σε φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό - «Ναι» στα μέτρα, «όχι» στην υποχρεωτικότητα
Συνεχίζει ωστόσο να είναι απαραίτητη η συστηματική χρήση μάσκας στις αίθουσες όπως και το μέτρο με τα ανοικτά παράθυρα για τον καλύτερο αερισμό, κάτι στο οποίο άλλωστε πλέον βοηθά και ο καλός καιρός. «Η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει. Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κορονοϊό θα υπάρχει έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων», ανέφερε εξηγώντας πως αν υπάρχει κρούσμα σε τάξη τότε θα ελέγχονται όλοι οι μαθητές, δύο φορές.
Κάλεσε, δε, τους γονείς να συνεχίσουν να είναι σε επαγρύπνηση ώστε να ερμηνεύουν πιθανά συμπτώματα όπως πυρετός, συνάχι και κακοδιαθεσία, καθώς είναι σε έξαρση άλλες λοιμώξεις. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν αυξηθεί επαφές και δραστηριότητες. Ετσι σε περίπτωση ίωσης τα παιδιά θα πρέπει να παραμείνουν σπίτι και να επιστρέφουν στα σχολεία 24 ώρες μετά την υποχώρηση του πυρετού.
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Καρφιά» Χασαπόπουλου και Βούλγαρη - «Κάποιοι να μη χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα»
- Πλασμαφαίρεση: Η ασφάλεια και γιατί παραμένει αναντικατάστατη - Ειδικοί του ΕΚΠΑ εξηγούν
- Ματίνα Παγώνη: «Η πλασμαφαίρεση δεν είναι απλό πράγμα, γιατί την έκαναν στον Μαζωνάκη;»
- Η πρόβα για συναυλία στη συνέντευξη Τσίπρα, η ώρα που βγαίνει ο Σαμαράς και η Αμάλ Κλούνεϊ στο Προεδρικό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.