Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι διακοπές του Πάσχα ολοκληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας με τους μαθητές, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, να επιστρέφουν στα σχολεία την Τρίτη, 3 Μαΐου μπαίνοντας παράλληλα στην τελική ευθεία μέχρι και την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς. Η τελευταία ημέρα μαθημάτων για όλα τα Λύκεια είναι η 20ή Μαΐου, για τα Γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά η 15η Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Για πρώτη φορά συντελεστής βαρύτητας στις πανελλήνιες

Ακολούθως θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις τόσο στα Γυμνάσια όσο και στα Λύκεια, με αποκορύφωμα φυσικά της Πανελλήνιες αλλά και τα εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα. Σημειώνεται πως οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 3 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και την προηγούμενη, 2 Ιουνίου, για όσους φοιτούν στα ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου και στο Λύκειο από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου. Την Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022 ξεκινούν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα ή αλλιώς η «ελληνική PISA» στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για 6.000 μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών σχολείων και 6.000 της Γ' τάξης των Γυμνασίων. Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δε θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.

Με μάσκες αλλά χωρίς self test

Σημειώνεται πως μετά τις διακοπές του Πάσχα οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εισέρχονται στα σχολεία χωρίς self test, αλλά θα διατηρηθεί το μέτρο της συστηματικής χρήσης μάσκας. Ο έλεγχος για κορονοϊό στα σχολεία θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα. Στην περίπτωση που ένα παιδί διαγνωστεί θετικό, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές με δύο αυτοδιαγνωστικά (σελφ) τεστ στην πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος. Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.