Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλές είναι οι καταγγελίες που κάνουν εργαζόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης κατά την παραμονή τους στα νησιά. Η Μύκονος, μάλιστα, είναι το νησί που βρίσκεται στο επίκεντρο με τους εργαζομένους στον τουριστικό κλάδο να καταγγέλλουν πρωτοφανείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Πρόσφατα μια κοπέλα αποκάλυψε ότι αρκετούς μήνες ήταν αναγκασμένη να κοιμάται στο αυτοκίνητο ενώ τώρα μία ακόμη καταγγελία έρχεται να προστεθεί. 

Διαβάστε ακόμηΒασίλης Κικίλιας: Ερχεται νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ύψους 30.000.000 ευρώ

Μιλώντας στο OPEN, μία εργαζόμενη περιέγραψε την εμπειρία της, κάνοντας λόγο για δωμάτια με «μούχλα και κατσαρίδες». «Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2 - 3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε. Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν. Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απ’ έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά την ανάγκη για δουλειά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετοί εποχικοί εργαζόμενοι απορρίπτουν θέσεις εργασίας, καταγγέλλοντας «εργασιακό μεσαίωνα», με τις επιχειρήσεις να προβληματίζονται, καθώς δεν βρίσκουν προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες τους.