Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, το self test, τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο MEGA.

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός - μέτρα: Επιστρέφουμε στην κανονικότητα - Ολα όσα αλλάζουν από σήμερα Πρωτομαγιά

«Ανακοινώσαμε ένα νέο πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθεί τη διεθνή τάση για την αποκλιμάκωση των μέτρων, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κάνουμε self test, διατηρούμε τη μάσκα, ενώ self test θα γίνονται μόνο εάν βρεθεί κρούσμα στο σχολείο και παρέχεται δωρεάν. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα rapid test κάθε εβδομάδα. Διατηρούνται τα μέτρα και έτσι προχωράμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση», ανέφερε αρχικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά και το στοίχημα κερδήθηκε, γιατί τα παιδιά μας δεν έχασαν ούτε μία μέρα μαθημάτων. Όσον αφορά στο ζήτημα που έχει προκύψει για την ηπατίτιδα, παρακολουθούμε και εμείς και το υπουργείο Υγείας και θα αναμένουμε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας γι’ αυτό το θέμα», τόνισε η υπουργός. Όσον αφορά στο τέλος σχολικής χρονιάς, η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως «τα Λύκεια τελειώνουν στις 20 Μαΐου και ακολουθούν οι εξετάσεις, οι απολυτήριες και εν συνεχεία οι πανελλαδικές. Τα Γυμνάσια τελειώνουν τέλος Μαΐου και ακολουθούν οι προαγωγικές εξετάσεις και τέλος τα Δημοτικά τελειώνουν στις 15 Ιουνίου».

«Οι Πανελλαδικές ξεκινούν για τα επαγγελματικά Λύκεια στις 2 Ιουνίου και για τα Γενικά Λύκεια στις 3 Ιουνίου. Κάνουμε προσπάθεια να βγούμε τα αποτελέσματα φέτος νωρίτερα. Διατηρείται η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η ίδια τα πανεπιστήμια έχει επιλέξει τη βαρύτητα που θα μετράει το κάθε μάθημα όπως και τις ελάχιστες βάσεις. Αυτό γίνεται για την αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.