Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι έρευνες για την Μαλένα και την Ιριδα, τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα. Οι ιατροδικαστές καλούνται να δώσουν απαντήσεις για τους θανάτους των δύο παιδιών και να διαπιστώσουν αν πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες, μετά και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια τοξική ουσία στον οργανισμό της Μαλένας ενώ την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται το λάθος που έγινε στην περίπτωση της Ιριδας, που στέρησε τη δυνατότητα από τους ιατροδικαστές να προσδιορίσουν την ακριβή ώρα θανάτου

Διαβάστε ακόμη: Πάτρα: «Μέσα στην εβδομάδα η εκταφή της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Ρούλας Πισπιρίγκου - Μάνου Δασκαλάκη»

Πηγές από την ιατροδικαστική Αθηνών ξεκαθάρισαν στον ΑΝΤ1 πως δεν βρέθηκε καμία ουσία στην Μαλένα αφού δεν έχουν ξεκινήσει καν οι τοξικολογικές εξετάσεις. Οι ιατροδικαστές αυτή τη στιγμή φτιάχνουν μία λίστα με ουσίες και αναμένεται να στείλουν τα δείγματα στο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. Οι έρευνες πάνε αρκετά αργά προκειμένου να μην γίνουν λάθη και οι εξετάσεις σε Μαλένα και Ιριδα αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος Μαΐου και μετά να κληθούν οι ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσιόλα. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι όταν πέθανε η Μαλένα δεν είχε ανιχνευτεί στις τοξικολογικές κάποια ουσία. 

Η ώρα θανάτου της Ιριδας – Το λάθος με τον ψυκτικό θάλαμο 

Η 6 μηνών Ιριδα εξέπνευσε στις 21 Μαρτίου 2021 και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ώρα θανάτου. Σε ανάρτησή της η Ρούλα αναφέρει πως το 6 μηνών βρέφος είχε πεθάνει τα ξημερώματα. Οι επίσημες καταγραφές του ΕΚΑΒ δείχνουν κλήση στις 11:37. Οι διασώστες παρέλαβαν το παιδί από το σπίτι που σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν «παγωμένο». Το νοσοκομείο Καραμανδάνειο κατέγραψε ως ώρα θανάτου 11:55 στις 21 Μαρτίου 2021. Η συγκεκριμένη ώρα καταγράφηκε επειδή όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο έγινε ανάνηψη, οπότε δεν καταγράφηκε θάνατος. Μετά την καταγραφή της ώρας θανάτου στο Καραμανδάνειο, το σώμα μπήκε στον ψυκτικό θάλαμο και έτσι χάθηκε ο ακριβής προσδιορισμός της ώρας θανάτου. Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει πως άτυπα της είχε αποκαλύψει η ιατροδικαστής πως η Ιριδα κατέληξε στις 8 με 9 το πρωί, ισχυρισμό που δεν δέχεται η Αγγελική Τσιόλα. 

Τι πραγματικά είδε η Τζωρτζίνα την ημέρα θανάτου της Ιριδας – Οι αντιφάσεις

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε πως στις 7:30, την ημέρα που πέθανε η Ιριδα, άκουσε την Ρούλα να σηκώνεται επειδή έκλαιγε και η Αγγελική Νικολούλη είχε ρωτήσει τη μητέρα αν το κλάμα ξύπνησε την Τζωρτζίνα για να πάρει την απάντηση: «όχι, δεν είδε κάτι η Τζωρτζίνα». Επίσης η Δήμητρα έχει πει πως την ημέρα που πέθανε η Ιριδα πήρε πρώτα τον Μάνο Δασκαλάκη και μετά το ΕΚΑΒ. «Παίρνω τον Μάνο πρώτα να έρθει γρήγορα σπίτι», είχε πει χαρακτηριστικά. Ο πατέρας είχε πει πως μπήκε στο σπίτι και η Ρούλα έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί «και έπιασα το παιδί και ήταν παγωμένο το πόδι του. Ηταν η Τζωρτζινούλα, την είχε τραβήξει η Δήμητρα και έλεγε μην μου πάρεις και αυτό το παιδί». 

«Ηρθε το ΕΚΑΒ πήραν το παιδί και φώναζαν η Ρούλα και ο Μάνος “σώστε το”. Κλείνει την πόρτα το ΕΚΑΒ και λέει “φεύγουμε”, εμείς νομίζαμε ότι την επανέφεραν. Ξύπνησε η Τζωρτζίνα και με ρώταγε τι έγινε», ανέφερε σχετικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Από την πλευρά της η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει πως η Τζωρτζίνα «ξύπνησε και είδε ένα παιδί που είχε φύγει από τη ζωή, ήταν ένα πανέξυπνο παιδί που καταλάβαινε τα πάντα». Επίσης εκείνη την ημέρα η θεία για να καθησυχάζει την Τζωρτζίνα της είπε ότι η Ιριδα... πνίγηκε! 

Από την πλευρά της γειτόνισσα του ζευγαριού είχε πει στον ΑΝΤ1 για την ημέρα που πέθανε η Ιριδα: «Βγήκαμε έξω από το σπίτι και ήταν το ασθενοφόρο και προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στην Ιριδα. Η Ρούλα ήταν απ’ έξω και έκλαιγε, ο Μάνος να την τραβάει και η Τζωρτζίνα μέσα από την πόρτα να σηκώνει τα χεράκια της και να λέει “μην μου το πάρεις και αυτό”. Και όταν οι γονείς έφυγαν με το ασθενοφόρο έμεινα εγώ με την Δήμητρα να προσπαθούμε να ηρεμήσουμε την Τζωρτζίνα». Ουσιαστικά η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε πει και η ίδια πως η Τζωρτζίνα ήταν ξύπνια όταν είχε έρθει το ΕΚΑΒ. 

«Η Τζωρτζίνα φοβόταν γιατί το περιστατικό με την μπέμπα είχε γίνει μπροστά στα μάτια της» 

Η Αγγελική Νικολούλη είχε αποκαλύψει πως γνωρίζει από έγκυρη πηγή πως όταν είχαν πει της Ρούλας Πισπιρίγκου να ζητήσει βοήθεια για την Τζωρτζίνα μετά τους θανάτους των παιδιών, η μητέρα είχε απαντήσει πως είναι δυνατό παιδί αφού είχε βρει το μωρό νεκρό στην κούνια του, ισχυρισμό που η κατηγορούμενη ποτέ δεν δέχτηκε. Στο MEGA αποκαλύφθηκε πως επισήμως έχει καταθέσει παιδίατρος του Αγλαΐα Κυριακού πως η Τζωρτζίνα είχε βρει νεκρή την Ιριδα στην κούνια. «Μου είπε για το πρώτο περιστατικό της ανακοπής που έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή της νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν το επεισόδιο που σας είπα είχε βρει νεκρό το μωρό στην κούνια του», κατέθεσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει την εξής δήλωση: «Η Τζωρτζίνα φοβόταν γιατί το περιστατικό με την μπέμπα είχε γίνει μπροστά στα μάτια της».