Μενού
  • Α-
  • Α+

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη μητέρα της Ελένης, εξερχόμενη από το δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στους βιαστές και δολοφόνους της

Για «δικαίωση στιγμιαία» έκανε λόγο ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης: «Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι» σημείωσε, ευχαριστώντας ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δύο κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας το Δικαστήριο επέβαλλε την ίδια ποινή που και πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί. Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο και φωνάζοντας «Μπράβο» προς την έδρα.

Να σημειωθεί ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ζήτησε νωρίτερα να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων. Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα της Ελένης πλησίασε το εδώλιο, όπου κάθονται οι δυο κατηγορούμενοι και είπε στο Ροδίτη: «Να τους καμαρώσω θέλω… Θέλω να σε δω».