Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον προπονητή ιστιοπλοΐας, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό ενώ δεν του χορήγησε και ανασταλτικό στην έφεση. Την ίδια ποινή καθώς και τη μη χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση είχε προτείνει και ο εισαγγελέας λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε ο 39χρονος προπονητής.

Ο εισαγγελέας ζήτησε πάντως να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Οσον αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογίσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» σημείωσε ο εισαγγελέας προτείνοντας ωστόσο να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου.

«Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» τόνισε ο εισαγγελέας για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Ως προς την ειλικρινή μετάνοια ο εισαγγελέας τόνισε ότι η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.