Μενού
  • Α-
  • Α+

«Οι δολοφονίες των Σκαφτούρου και Μήτσου φαίνονται να συνδέονται ως προς τα κίνητρα και πιθανόν να συμμετείχαν και ίδια άτομα στις ομάδες των εκτελεστών». Με αυτά τα λόγια στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., δίνει στο Reader την κατεύθυνση που ακολουθούν στις έρευνές τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την δολοφονία του Γιώργου Μήτσου, στον Γέρακα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.

Και αυτό γιατί το Τμήμα Εκβιαστών έχει στην διάθεσή του δικογραφίες του παρελθόντος αλλά και πληροφοριακά δελτία που σκιαγραφούν με μεγάλη ακρίβεια το παρασκήνιο των δύο αυτών υποθέσεων για τις οποίες πιστεύουν πως το κίνητρο στην βάση του είχε να κάνει με τον έλεγχο της διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων σε ένα δίκτυο πρατηρίων της Αττικής.

Επίσης στο αρχείο της υπηρεσίας αυτής υπάρχουν πληροφορίες και ενδείξεις για δύο ακόμη επιθέσεις σε βάρος του 38χρονου επιχειρηματία, μία με ριπές Καλάσνικοφ σε πρατήριο της εταιρείας του στην οδό Αναπαύσεως στα Μελίσσια και μια με χειροβομβίδα στο πρατήριο όπου δολοφονήθηκε στην λεωφόρο Μαραθώνα. Παράλληλα επανεξετάζονται παλιές δικογραφίες και υποθέσεις από τις οποίες οι αστυνομικοί συνδέουν τον 38χρονο με τον επίσης δολοφονημένο Μανώλη Καραγιάννη ή «Σαμπρέλα» το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Η ομάδα του Καραγιάννη εκτός από εκβιάσεις και άλλα αδικήματα μέσα στο πλαίσιο δράσης της λεγόμενης «Greek Mafia» είχε σχέσεις και με λαθρεμπόριο καυσίμων και μάλιστα ο Καραγιάννης διαχειριζόταν τουλάχιστον δύο πρατήρια, ένα από τα οποία ήταν κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την δολοφονία Καραγιάννη ο Γιώργος Μήτσου δημιούργησε στενές επαφές με τον Γιάννη Σκαφτούρο και μετά τις επιθέσεις σε βάρος των δύο πρατηρίων του αγόρασε αυτοκίνητο με θωρακισμένα τζάμια και χρησιμοποιούσε αλλοδαπούς από την παλιά ομάδα του Καραγιάννη ως σωματοφύλακες.

Τώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που σαρώνει στην κυριολεξία κάθε χιλιοστό από το καμένο λευκό βαν που χρησιμοποίησαν στην δολοφονική επίθεση του Γέρακα οι άγνωστοι δράστες, όπως επίσης και από τα δύο, επίσης καμένα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν και άφησαν μέσα στο όχημα πριν το πυρπολήσουν.

Παράλληλα συνεχίζουν τις έρευνες για βιντεοληπτικό υλικό που να έχει καταγράψει την πορεία των δραστών σε όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόσταση πριν την δολοφονική επίθεση, και συγκρίνουν όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν στην διάθεσή τους, κυρίως από μαρτυρίες, με αυτά των ενόπλων που δολοφόνησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο τη Δευτέρα του Πάσχα, μέσα στην αυλή του σπιτιού του στα Σκούρτα Βοιωτίας.